Nyttige links

SENESTE NYT!

Vi passer på vores ældre borgere!

Sundhedsministeriet og Social- og Ældreministeriet har den 1. juli indgået en aftale om genoptagelse af testindsats på bl.a. plejehjem og i hjemmeplejen for resten af 2022 – dette for at passe på vores ældre borgere.

Meget kort fortalt indebærer dette, at personale i ældreplejen (på plejehjem og i hjemmeplejen), opfordres til at tage en antigenselvtest hhv. en PCR-test, afhængig af om der er tale om fast eller løst tilknyttet personale.

Pårørende til +85-årige på plejehjem eller modtagere af hjemmepleje, opfordres til at tage en antigenselvtest forud for hvert besøg, og har pr. 1. juli 2022 mulighed for at få udleveret en gratis antigenselvtest hos kommunen.

Testindsatsen på social- og ældreområdet følges løbende og vil indtil videre fortsætte resten af 2022.

Læs hele orienteringsskrivelsen fra Social- og Ældreministerietse her

 

 

Hjælp i hjemmet – se her

Hvis du har brug for hjælp til personlig pleje, praktisk bistand, madlevering, plejebolig, handicapbolig, omsorgstandpleje eller skal søge om orlov til pasning af døende, skal du kontakte Visitationen.

 

 

Hjælp ved sygdom – se her

Både patienter og pårørende skal kunne leve et liv med høj livskvalitet på trods af sygdom.
Her er nogle gode råd fra hjemmesiden danskepatienter.dk, der kan gøre det nemmere at være patient og pårørende.

Lungeforeningen – se her
Hjerneskadeforeningen – se her
Alzheimerforeningen – se her

 

 

Forskellige fuldmagter – se her

Hvis du ønsker, at en anden person skal hjælpe dig i kontakten med det offentlige, kan du give en fuldmagt. Når du afgiver en fuldmagt, giver du personen lov til at varetage dine interesser og handle på vegne af dig. Det kan fx være et familiemedlem, en ven eller plejepersonale. Det vigtigste er, at du har tillid til personen.

 

 

Pas, kørekort og ID – se her

Her finder du information om hvordan du bestiller bl.a. pas, legitimation og ID-kort samt hvordan du fornyer dit kørekort og hvilke regler der gælder.

 

 

Vores lydaviser

Oplæsning af udvalgte artikler fra Dragør Nyt – se her
Oplæsning af udvalgte artikler fra Væveren – se her

 

 

Ældreguiden

Vi arbejder på en ny og opdateret Ældreguide, som du kan finde her på siden. Vi forventer at den udkommer i løbet af året.